UNION OF UPPER SILESIANS © 1992-2016 ZWIĄZEK ŚLĄZAKÓW W CHICAGO © WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE ZWIĄZEK ŚLĄZAKÓW W CHICAGO

Świąteczna wysyłka paczek z Chicago do Polski dla dzieci z domów dziecka, podczas wręczania paczek dzieciom towarzyszył specjaly wysłannik Mikołajów z Chicago Michal Stefanski - Wręczenie prezentów Świątecznych w Domu Dziecka "ZAKĄTEK" — w: Katowice.

23 grudnia 2015 o 22:14 W dniu dzisiejszym odbyło się wręczenie paczek od chicagowskich mikołajów dla dzieci w Domu Dziecka Zakątek w Katowicach

W dniu dzisiejszym odbyło się wręczenie paczek od chicagowskich mikołajów dla dzieci w Domu Dziecka Zakątek w Katowicach Ogromna radość !!!!!!! Ajjjj, Dzieci z całego serca dziękują wszystkim darczyńcą za wspaniałe prezenty i okazane serce Potrzeby są naprawdę duże od ubrań, butów, przyrządów szkolnych itp. Tak więc mam nadzieję że w okolicach marca zorganizujemy coś na Wielkanoc. Odrobina okazanego ciepła i każda możliwa pomoc znaczy tak bardzo dużo dla tych kochanych maluchów ! A tutaj troszkę fotek

Ps. Podziękowania za pomoc w organizacji i wysyłce dla Związku Ślązaków w Chicago

Wigilia w Domu Dziecka "Szansa dla Dziecka" w Bytomiu —

Moi kochani, zgodnie z zapowiedzią w dniu dzisiejszym odbyła się Wigilia dla dzieci z Domu Dziecka w Bytomiu. Podczas wieczoru wręczone zostały prezenty od Was, mikołajów

Dzieci były bardzo szczęsłiwe i wdzięczne za wszystko co otrzymały. To był magiczny wieczór. Panowała bardzo miła i przyjazna atmosfera. Miałem okazję porozmawiać z wychowankami na różne tematy, graliśmy też w piłkę nożna, były występy artystyczne i prawdziwa polska wigilia. Jedno co można stwierdzić to, że są oni bardzo dojżali jak na swój wiek. Wszyscy doświadczyli w życiu sporo. I chodź mają naprawdę niewiele to bardzo chętnie dzielili się otrzymanymi słodyczami z innymi. A wspaniały Pan Dyrektor i personel sprawiają że dzieci mają tu namiastkę prawdziwego domu. Bardzo fajne doświadczenie i mam wielką nadzieję że to dopiero początek, a my w miarę możliwości będziemy pomagać dalej ! Warto ! A co do samego Domu Dziecka, to placówka bardzo ładna, zadbana, z salą komputerową, internetem i pięknym nowym boiskiem. Jedzonko też pyszne. ps. Zdjęcia robiły w większości same dzieci więc to typowo dziecięcy punkt widzenia

Jeszcze raz dziękuje Wam w ich imieniu oraz  Związku Ślązaków w Chicago za Wszystko i do następnego razu !

Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInShare on Google BookmarksShare on Digg
CHICAGO UNION OF UPPER SILESIANS